بودجه یکی از مهم ترین ابزارها در مدیریت مالی آیین نامه مالی شهرداری هاست و اهمیت آن به حدی است که طبق ماده ۱۶ آیین نامه مالی شهرداری ها، مسئولیت آن به عهده شهردار است.
در هر شهرداری مطابق با این دستورالعمل مبلغ و میزان مخارج اجرای کلیه خدمات و فعالیت هایی که باید در طی سال انجام شود برآوردمی گردد و درآمدهای لازم برای تامین این هزینه ها پیش بینی می شود (تهیه و تنظیم). بودجه تنظیم شده پس از بررسی لازم بصورت بودجه پیشنهادی تسلیم مرجع تصویب کننده یعنی شورای شهر می گردد و زمانی قابل اجراست که از تصویب شورا و تایید کمیته تطبیق شهر بگذرد (تصویب).
اما در مورد درخواست برای اظهارنظر در مورد بودجه و برنامه های شهرداری سقز، موارد زیر را اعلام می دارد:
ملاحظات:
– ارائه نظرات، انتقادات و راهکارها در حوزه بودجه و برنامه های شهرداری نیازمند اطلاع دقیق از میزان تحقق بودجه در ۹ ماه اول سال جاری و همچنین سال های گذشته، گزارش تفریغ بودجه به طور شفاف، میزان تحقق و پیشرفت طرح های مصوب سال های گذشته است که این موارد به طور دقیق در دسترس نیست.
ـ معمولاً در سال آینده به دلیل برگزاری انتخابات شوراها، اتمام زمان فعالیت شهردار فعلی و انتصاب سرپرست و مواردی از این دست، باعث به هم خوردن روندکاری و اولویت ها می شود.
انتقادات:
ـ بررسی ها نشان می دهد که هزینه کرد بودجه شهرداری سقز به مثابه بسیاری از شهرهای دیگر بیشتر در حوزه های جاری به جای زیرساختی و عمرانی بوده که عدم تناسب آن با اصول برنامه و بودجه ریزی عملیاتی را می رساند.
ـ کیفیت پایین اجرای پروژه ها و ضعف نظارت سیستماتیک در حوزه های عمرانی
ـ تکیه بر درآمدهایی نظیر عوارض و جرایم یا کمک های دولتی و عدم اقدامات اساسی در حوزه افزایش درآمدهای پایدار
ـ عدم سازماندهی مناسب منابع مالی و درآمدهای ناپایدار و غیرثابت شهرداری نظیر املاک
ـ عدم وجود ثبات و پایداری منابع مالی در شهرداری با افق بلندمدت
اولویت های پیشنهادی در حوزه های مختلف
الف- در حوزه ترافیک و زیربنایی:
کمربندی های ۴۵ متری و مالیاتی، زیرگذر و روگذر بلوار کوردستان تا میدان استقلال
ب ـ حوزه گردشگری، سرمایه گذاری و تجاری:
ادامه لایروبی چهم سقز و ساخت مجموعه گردشگری آبی، اخذ مجوز از امور آب برای احداث مجموعه های تفریحی و گردشگری در حاشیه چهم، تعیین تکلیف و تکمیل پروژه تجاری گولان از طریق پیش فروش یا تکمیل، جذب سرمایه گذار برای زمین های بازار روز سابق، رونق بخشی و توجه به مبلمان شهری
ج – فرهنگی و هنری:
تکمیل ساختمان فرهنگی و هنری، ساخت گالری هنری، ایجاد سازمان فرهنگی و اجتماعی، توجه ویژه به مقوله زیباسازی و مبلمان شهری، طراحی و نصب آلمان های فاخر و زیبای شهری، حمایت از تولید محتوا و آثار فرهنگی و اجتماعی مرتبط با سقز، تملک برخی بناهای تاریخی و بازسازی آنها (در غیاب میراث فرهنگی) مانند عمارت کمانگر، کاروانسرای تاجوانچی، حمام شیخ و….
د – شهرسازی:
عادلانه نمودن عوارض و جرائم، کاهش و متناسب کردن جرایم ماده ۱۰۰ سقز به مثابه بوکان و مهاباد، افزایش ساخت طبقات در سقز و ایجاد انگیزه برای ادامه کار انبوه سازان در سقز و….
▫️این مطلب براساس جمع بندی نظرات ۳ نفر از صاحبنظران حوزه شهری و اعضای سابق شورای شهر جمع بندی شده است.
- سقز رووداو
- کد خبر 20308
- بدون نظر
- پرینت