شما اینجا هستید
اجتماعی » تنش آبی در روستاهای کوردستان و سقز/ ضرورت نگاه ملی به موضوع

۱۹۸ روستا دارای تنش آبی در کوردستان

طب همق اعلام شرکت آب و فاضلاب کوردستان، تعداد روستاهای دارای تنش آبی در استان ۱۹۸ روستا است که بیشترین آن مربوط به شهرستان دیواندره با ۵۳ روستا است.

محمد فرهاد مدیرعامل آبفای کوردستان شرکت در این رابطه به ایرنا گفته است: آب رسانی به روستاهای دارای تنش آبی استان در قالب پروژه های مختلف از جمله جهادآبرسانی، خیرین آبرسان، اعتبارات ملی و تک روستایی در دستور کار شرکت آبفا قراردارد و این کار تا بهره مندی تمامی روستاهای نیازمند به آب شرب پایدار ادامه می یابد.

 

سقز در صدر روستاهای دارای تنش آبی

به گزارش سقزرووداو، از سال ها پیش قرار است در قالب احداث ۳ مجتمع آب رسانی باغلوجه، کوچه طلا و خورخوره (ماهیدر سفلی) و همچنین مجتمع اوباتو در حوزه دیواندره برخی از مشکلات تنش آبی در روستاهای سقز برطرف شود.

مجتمع چوملو شامل روستاهای چوملو، کلتپه، اخضرآباد، رحیم آباد، کانی سفید سفلی، کریم آباد، آلیار، دره پنبه دان، حاجی حسن، خوش قشلاق، آیخچی، فیض آباد، کوچه طلا، قاشق، کروز، و کوپه قران است.

مجتمع آبرسانی باغلوجه ۱۴ روستای بخش مرکزی یعنی:  احمدآباد سرا، سرا، باغلوجه، آخکند، قوچاق، بغده کندی، شقویف، کوچک سفلی، کوچک علیا، یازیبلاغی، سرکل، سونج، هبکی و قهرآباد علیا را پوشش می دهد که تابستان ها از کم آبی رنج می برند.

مجتمع خورخوره هم قرار است مشکل کم آبی تعدادی از روستاهای بخش خورخوره را مرتفع نماید و مجتمع اوباتو هم برای رفع کم آبی برخی روستاهای محور کرفتو و اوباتو (مشترک بین دیواندره و سقز) در نظر گرفته شده است.

همگی این ۴ مجتمع از سال ها پیش در دست احداث هستند اما تاکنون به بهره برداری نرسیده اند.
علاوه بر این روستاهای: ایرانخواه، کاکه سیاب، قلندر، خورده لوکی، بوبکتان، تموغه، میرده، باشماق، ملقرنی، سیاهدر، خرده لوکی، شهر صاحب و… با مشکلات مشابهی از جمله کم آبی، جیره بندی آب در تابستان ها و… مواجه هستند که براساس آمارها نزدیک ۵۰ روستا را شامل می شود ضمن اینکه تعدادی هم با کمبود آب در سطح پایین تری مواجه هستند.

 

چالش های فراروی حل تنش آبی روستاها

اگرچه اقدام و برنامه های در دست اجرا بوده اما مواردی نظیر گسترده بودن شبکه آب و فاضلاب، کمبود اعتبارات، کاهش آب های زیرزمینی و جاری در سال های اخیر، هزینه بر بودن طرح های آب رسانی، هدر رفت آب، فرسوده بودن تاسیسات و… از مشکلات حوزه آب رسانی می باشد که البته مشکلات دفع فاضلاب و آلپدگی های بهداشتی و زیست محیطی در روستا خصوصا حوزه آبریز سدهای سقز معضل جدی دیگری است که در جای خود باید مورد تحلیل و اقدام جدی صورت گیرد.

 

ضرورت اختصاص اعتبارات ملی

با عنایت به گستردگی موضوع لازمست در برنامه ریزی ها و جذب اعتبارات، توجه ویژه ای به این بخش بشود تا مشکلات تنش و کم ابی روستاها به حداقل برسد و آب شرب سالم و بهداشتی در اختیار ساکنان روستاها قرار گیرد، آبی که کافی و مایه حیات و زندگی باشد.
اختصاص ردیف اعتباری ملی در کنار اعتبارات استانی با همکاری مسئولان ارشد و نمایندگان استان امری ضروریست.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل