شما اینجا هستید
اجتماعی » مرگ و صدمات ناشی از تصادفات، سلامت جوانان کوردستانی را تهدید می کند

براین اساس، ۲۵ درصد علت مرگ گروه سنی پنج تا ۱۸ سال و ۳۰ درصد گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال در کوردستان مربوط به تصادفات است.

 

عوامل موثر بر تصادفات و راهکارهای پیشگیری

دانشیار اپیدمیولوژی، گروه پزشکی خانواده و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کوردستان، ۴ عامل عمده در تصادفات رانندگی را شامل عامل انسانی، جاده، وسیله نقلیه و محیط  نام برد و اذعان کرد در این بین، نقش عوامل انسانی از بقیه پررنگ‌تر است

دکتر خالد رحمانی افزود: بی توجهی به گردش به راست و چپ، عدم توجه به فاصله با خودروی جلویی، خواب آلودگی، مصرف مشروبات الکلی و قرص های محرک، جر و بحث داخل اتومبیل و استفاده از تلفن همراه و یا ارسال پیامک همه از عوامل انسانی موثر بر تصادفات محسوب می شوند که مطالعات مختلف نیز آن را تایید می‌کنند.

وی به راهکارهای پیشگیری از تصادفات و رعایت نکات ضروری اشاره کرد و یادآور شد: رعایت سرعت مجاز، رعایت فاصله با خودروی جلویی، عدم استفاده از تلفن همراه حین رانندگی، پرهیز از خوردن و آشامیدن در حین رانندگی، پرهیز از جر و بحث در داخل خودرو، عدم رانندگی در حالت خواب‌آلودگی، توقف و استراحت در رانندگی‌های طولانی‌مدت (حداقل ۱۵ دقیقه استراحت پس از هر ۲ ساعت رانندگی)، رانندگی بین خطوط، به‌ویژه در بزرگراه‌ها، تمیز کردن شیشه و آینه‌های خودرو قبل از رانندگی و توجه به موتورسواران، دوچرخه‌سواران و عابران پیاده در پیشگیری از تصادفات حائز اهمیت است.

 

آمار نگران کننده تصادفات در کوردستان

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کوردستان، بیان کرد: در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۳، حدود ۲۰ درصد از ۶۷ هزار و ۱۶۹ ماموریت اورژانس مربوط به حوادث ترافیکی بوده است، ۷۵ درصد از جان‌باختگان و مصدومان ناشی از تصادفات مرد و ۲۵ درصد زن بوده‌اند.

جعفری ادامه داد: ۷۳ درصد از فوتی‌های ناشی از تصادفات در جاده‌ها و خارج از شهرها رخ داده است.

وی تصریح کرد: حوادث ترافیکی، نخستین علت مرگ گروه سنی پنج تا ۱۸ سال در کردستان است، یعنی ۲۵ درصد علل مرگ برای این گروه سنی را شامل می شود و ۳۰ درصد علل فوت گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال تصادفات هستند.

جعفری ادامه داد: طبق آمارها بیشترین تصادفات در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد که بیشتر آن ناشی از خستگی و خواب آلودگی راننده است.

 

لزوم توجه به فرهنگ مناسب رانندگی و ایمنی جاده ها

این کارشناس افزود: فرهنگ رانندگی، صبر و مدارای رانندگان و آموزش در این زمینه بسیار موثر است باید با کمک اصحاب فرهنگ و رسانه، آگاهی شهروندان را در این زمینه افزایش دهیم، عابران پیاده، راکبین موتورسیکلت و دوچرخه و سرنشینان خودروها باید نکات ایمنی را رعایت کنند و کمربند ایمنی، مدیریت خستگی و خواب‌آلودگی، و ایمنی جاده‌ها از جمله موارد مهمی هستند که باید به آن‌ها توجه شود.

جعفری خاطرنشان کرد: همچنین ایمنی و وضعیت هموار بودن مسیر جاده ها نیز در علل بروز تصادفات نقش مهمی دارد که باید ادارات راهداری، شهرداری ها و دستگاه های متولی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده تا با ایمنی سطح جاده ها در کاهش تصادفات جاده ای تاثیرگذار باشند.

 

لزوم آموزش رانندگان و طراحی مناسب خودروها در کاهش تصادفات

ارگونومیست دانشگاه علوم پزشکی کوردستان با تأکید بر نقش آموزش در پیشگیری از تصادفات، گفت: آموزش رانندگان در مورد اصول ارگونومی، نحوه صحیح نشستن، تنظیم آینه‌ها و استفاده از سیستم‌های کمک‌راننده، می‌تواند به کاهش خطاهای انسانی و افزایش ایمنی رانندگی کمک کند

دکتر فرشاد ارغوانی نقش طراحی خودرو در ایمنی رانندگی اشاره کرد و گفت: طراحی مناسب صندلی، فرمان، پدال‌ها و آینه‌ها، میدان دید راننده را افزایش داده و از خستگی او جلوگیری می‌کند. همچنین، سیستم‌های هشداردهنده و کمک‌راننده می‌توانند به راننده در تشخیص و واکنش به خطرات کمک کنند.

وی به اهمیت طراحی جاده‌ها و علائم راهنمایی و رانندگی اشاره کرد و افزود: جاده‌های استاندارد، علائم واضح و روشنایی کافی، به کاهش خطرات و افزایش ایمنی رانندگی کمک می‌کنند. همچنین، ایجاد محل‌های استراحت مناسب در جاده‌های طولانی، از خستگی رانندگان جلوگیری می‌کند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل