شما اینجا هستید
اجتماعی » اخلاق و انسانیت در جامعه در حال گذر

می‌توان از رنج عمیق و عظیم کاست. زندگی عاری از آسیب اجتماعی نیست و باید اندیشید و راه‌حل پیدا کرد. اندیشید در مورد سوالات زیادی. سوالاتی چون؛ چرا تعدد رابطه با جنس مخالف برای نوجوانان و جوانان افتخار و بیان و گزارش آن خوشایند است؟ به چه دلیل زندگی زناشویی حرمت گذشته را ندارد؟ امروزه فضای‌مجازی علی‌الخصوص (اینستاگرام) در اذهان و شخصیت نوجوانان و جوانان چه جایگاهی دارد؟ ولع دیده‌شدن و بدن‌نمایی از کجا ناشی می‌شود؟ شیفتگی افراد و تابو شکنی‌های جنسی از کجا نشات می‌گیرد؟ چرا اخلاق در جامعه درهم‌شکسته و افراد نسبت به این امر بی‌تفاوت هستند؟  و صدها سوال دیگر که بدون‌شک می‌توان دلایل ساختاری و فردی داشته باشند و قطعا نمی‌توان تک‌عاملی جواب داد و باید با عینک اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و روان‌شناسی در پاسخ به این سوالات کوشید.

کنش‌هایی که اخلاق و کرامت را جریحه‌دار می‌کنند، مانند (تجاوز و تعرض) علل مختلفی دارند که ذکر و تشریح همه موارد در یک متن مجازی نمی‌گنجد. دلایل مهمی که می‌توان نام برد؛

 

وضعیت سلامت خانواده و تعهد زوجین به یکدیگر. بدون شک خانواده بعنوان یک نیروی هنجاری نقش مهمی در انسجام اجتماعی دارد. باید درک کرد که متاسفانه خانواده به آن معنای قدیم در حال کاهش اعتبار است و چاره ای لازم دارد. ازدواج تعابیری متفاوتی دارد از امنیت جنسی تا همراز بودن. باید دانست جوانان چه هدفی از ازدواج دارند و چرا تعهدی نه به خود و نه به فرزندان خود دارند.

 

_ نبود آموزش‌های مناسب در سطوح مختلف زندگی (روابط دختر و پسر، ازدواج و  تربیت فرزند و …). باید دانست تعاملات امروزه به زیبایی و سادگی زندگی سنتی نیست و باید آموزش دید که زندگی و روابط اجتماعی ستوری‌های ۶۰ ثانیه‌ای نیست. باید آموزش داد که رفتار، برخورد و حرف زدن در جامعه قواعد خاصی دارد.

 

_ کم شدن مباحث فرهنگی و کتاب در خانواده‌ها. خیلی اوقات مطالعه کتاب خوب، فیلم خوب باعث می‌شود آزادی اشتباه تعبیر نشود. جهل انقدر قدرتمند است که می‌تواند برهنگی و مزاحمت را عین آزادی جلوه دهد. اگر کتاب (نه به معنای کتب کنکوری و درسی) حذف شود جامعه و نظم اجتماعی در نگاه اخلاقی از بین می‌رود‌.

 

_ تقلیل دادن کل زندگی به درآمد و پول و هژمونی این مباحث در مراودات روزانه. بخش عظیمی از جامعه هویت خود را بر پایه کالا تعریف و روح خود را در پول می‌یابد به نحوی که حتی در همنشینی‌های دوستانه و خانوادگی نیز بحث پول و کاسبی و دلالی بر بحث فرهنگی اولویت دارد.

 

_ فرهنگ نادرست استفاده از شبکه های اجتماعی در بین مردم و پایین آمدن سن فعالیت در فضای مجازی. نباید غافل شد که حریم شخصی و ماهیت انسانی به طرق مختلف مورد تجاوز قرار گرفته و می‌گیرد. طنز ماجرا از این قرار است که انعکاس امورات شخصی در یک حوزه عمومی (مانند اینستاگرام) برای خیلی از افراد خوشایند است. باید آگاه بود و دانست نوجوانان ما در بستری اوقات خود را سپری می کنند که ممکن است خیلی از رفتارهای لجن الگو شوند.

 

_ تقدس زدایی از افراد فرهنگی و اهمیت دادن به بلاگرها و مدل‌هایی که در خدمت مکانیزم بازار و اهداف تجاری هستند. به نحوی که نوجوانان و جوانان سوژه‌ای باب میل آن‌ها هستند و اعمال آن‌ها را شکل می‌دهند.

و در آخر دلایل مختلفی وجود دارد که همه افراد جامعه می‌توانند با تجربه زیسته خود یادداشت، درک و به آن عمل کنند تا شاید میزان ناخوشی‌های زندگی و صداها و رفتارهای خشنی که جامعه را می‌آزارد کم شود.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل