براین اساس، از پل قهوهخ تا نزدیک پل بهارستان، زیر پل ها و درختان این فاصله، ده ها نفر از معتادان به طور علنی مشغول مصرف یا رد و بدل کردن موادمخدر می باشند.
وجود بیش از ۱۵۰ معتاد کارتن خواب در سقز
برخی کارشناسان تعداد این معتادان و کارتن خواب ها را حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ نفر در سطح شهر اعلام می کنند که اکثر در حاشیه چهم سقز بوده و گاها تجمعات کمتری در جنب اداره ارشاد و کتابخانه، کنار پارک لاله، حاشیه های پارک کودک و…دارند، که البته برخی از انان از شهرهای دیگر به سقز آمده اند.
ساماندهی ۱۲۰ نفر
به گفته بهزاد بایزیدی مسئول کمپ طلوع پاکی هم اکنون بیش از۱۲۰ نفر از آنها در کمپهای طلوع پاکی (۴۲ نفر)، حیات نور (۳۱ نفر) و قشلاق حدود (۵۰ نفر) ساماندهی شده و در حال ترک اعتیاد هستند، اما امکان پذیرش برخی از آنان به دلایل بیماری یا سن در کمپ های سقز وجود ندارد.
به گفته این کارشناس، موفقیت طرح نیازمند توجه بیشتر به مراکز بازپروری از سوی ادارات و خیرین، ایجاد اشتغال و حمایت های اجتماعی برای افراد بهبود یافته، توجه خانواده به آنان و….است.
مشکلات فرارو و راهکارها
کمبود ظرفیت مراکز بازپروری، بازگشت مجدد برخی معتادان بهبود یافته به چرخه اعتیاد بدلیل مشکلات خانوادگی و روانی، نبود متولی و اقدامات هماهنگ در ساماندهی موضوع، دسترسی آسان به مواد مخدر و روانگردان ها با شگردهای مختلف سوداگران مرگ، حضور کمرنگ انجمن های مردمی و خیرین در بحث پیشگیری و درمان اعتیاد و….مواردیست که در این حوزه وجود دارد و حل آن نیازمند تدوین استراتژی های جامع و هماهنگ، تعیین متولی برای رصد، ساماندهی، درمان و توانمندسازی معتادان و خانواده های آنان، تقویت اقدامات آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در حوزه اعتیاد برای عموم جامعه، افزایش اعتبارات ویژه برای حل معضل، استفاده بیشتر از ظرفیت انجمن ها و متخصصین، برخورد جدی با باندهای موادمخدر و….ضروریست.
ـ فردین مصطفایی
- سقز رووداو
- کد خبر 16762
- بدون نظر
- پرینت