رئیس پلیس راه کوردستان در گفتگو با خبرنگاران ضمن بیان این آمار، اذعان نموده با وجود تلاشهای فرهنگی و آموزشی برای ارتقاء رفتارهای ترافیکی، آمار تصادفات جادهای و فوتی های ناشی از آن در استان افزایش یافته است.
به نظر می رسد اعلام افزایش ۳۰ درصدی تصادفات، بطور ضمنی شکست این کمپین را در استان کوردستان رقم زد.
کارشناسان دلایل این وضعیت را در زیرساختهای ناکارآمد و شرایط نامناسب جادهای استان میدانند؛ مسیرهایی مانند سقز–بانه، سقز–بوکان، سنندج–کامیاران، دیواندره–بیجار و سنندج–مریوان و…. از جمله محورهای پرخطر و حادثهخیز استان به شمار میروند که دارای پیچهای خطرناک، آسفالت فرسوده، ظرفیت پایین و ناایمن هستند.
علاوه بر وضعیت راهها، فرسودگی ناوگان حمل و نقل، تولید خودروهای بیکیفیت داخلی، گرانی و کمبود خودروهای ایمن وارداتی، و خطاهای انسانی نیز از عوامل مؤثر در افزایش تصادفات جادهای عنوان میشوند.
گرچه فعالیتهای فرهنگی و تبلیغاتی میتوانند نقش مؤثری در ارتقای فرهنگ رانندگی داشته باشند، اما به باور کارشناسان، تکیه صرف بر پویشهای تبلیغاتی بدون توجه به اصلاحات زیرساختی، عملاً تأثیر پایدار نخواهد داشت.
مسئولان باید تمام تلاش خود را در جهت بهسازی راهها، نوسازی ناوگان، و ارتقای ایمنی حملونقل جدیتر دنبال کنند.
در شرایطی که خودروهای فاقد استاندارد در جادههایی ناایمن تردد میکنند، چطور می توان کاهش معنادار تلفات تنها با کار فرهنگی داشت؟ بلکه به یک عزم ملی و برنامهریزی جامع نیاز دارد و صرفا با حلوا حلوا دهن شیرین نمیشود!
- سقز رووداو
- کد خبر 21002
- بدون نظر
- پرینت