بدون شک و در شرایطی که با غیاب واحدهای بزرگ صنعتی، رکود سرمایه گذاری های مولد و اشتغال زا، بیکاری و مشکلات معیشتی در منطقه از جمله سقز مواجه هستیم توسعه و رونق فعالیت های اقتصادی و تجاری از طریق بازارچه مرزی می تواند در ایجاد تحرک اقتصادی- اجتماعی، اشتغال زایی، جذب سرمایه، تقویت و رونق زنجیره ای از فعالیت های مرتبط با تجارت (مانند حمل و نقل)، رونق بازار و….موثر می باشد.
در این راستا باید یاداور شد بازارچه مرزی سیف سقز بر اساس مصوبه هیات وزیران و به استناد ماده ۲۳ قانون مقررات صادرات و واردات در فروردین سال ۱۳۷۳ ایجاد شد و در سال ۷۵ کارهای عمرانی آن از جمله زیرساخت ها و محوطه سازی انجام و سال ۷۷ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
این بازارچه در دهه ۸۰ جزو بازارچه های نمونه کشوری در میزان صادرات و واردات بود، اما متاسفانه از سال ۹۱ تاکنون به دلایل سلیقه ای و نامعلوم بطور موقت تعطیل شده است و در این مدت که سایر شهرهای استفاده ویژه ای از مقوله مرزنشینی و تجارت مرزی کردند سقز محروم و مظلوم واقع شد.
مطالبه گری فعالان اقتصادی، مدنی و رسانه ای تاکنون به طور جدی شنیده نشد و علیرغم وعده های مکرر مسئولان منطقه ای و ملی، چند مصوبه هیات دولت و وزارت کشور، بازگشایی بازارچه سیف راه به جایی نبرده است.
در تازه ترین وعده ها استاندار فعلی کوردستان به کوردپرس گفته است که اقدامات سیاسی، دیپلماتیک و اداری برای حل مشکلات این مرز انجام شده و در ماه های آینده خبرهای امیدوارکننده ای اعلام خواهد شد.
لذا افکار عمومی مجدداً از مسئولان کشوری و منطقه ای مرتبط انتظار دارد که از طریق مراجع قانونی و دیپلماتیک پیگیر بازگشایی بازارچه مرزی سیف سقز در اسرع وقت باشند و بیش از این مردم را منتظر نگذارند.
- سقز رووداو
- کد خبر 17969
- يک نظر
- پرینت
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -
چیش سلیقهای نیست تا اینش سلیقهای نباشه …!.