به عقیده صاحبنظران جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف شهری عاملی برجسته برای تداوم رشد و توسعه اقتصادی شهری به شمار می رود و در رونق کسب و کارها، ایجاد رفاه برای شهروندان، حل مشکلات و نیازمندی ها، زیباسازی سیمای شهری، ارائه ایده و برنامه برای اجرای برنامه های کلان بعدی و… موثر می باشد.
شهرداری ها، به عنوان یکی از نهادهای عمومی با توان مالی بالا و ظرفیت های متعدد قادرند با بهره گیری از تمامی قابلیت ها و پتانسیل ها از جمله: جذب سرمایه گذاری برای رسیدن به اهداف و خدمت رسانی مناسب تر به شهروندان بهره گیرند.
متاسفانه شهرداری سقز در حداقل ۶- ۷ سال گذشته در حوزه جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی که از شعارهای همه شهرداران و سرپرستان آن بوده ناموفق عمل نموده و در این زمینه اقدام خاصی صورت نگرفته و طرح های قبلی نیز به علت تداوم اختلافات یا برخی مشکلات، نیمه کاره رها شده است.
با توجه به پتانسیل ها و منابع در اختیار شهرداری و تهیه شیوه نامه های سرمایه گذاری و تسهیل گری های لازم جهت جذب سرمایه گذاران می توان طرح های خدماتی، رفاهی و چه بسا عمرانی را در سطح شهر اجرا نمود.
مشاهدات میدانی حاکی است طرح هایی مثل مجتمع پزشکان و مسکونی، مجتمع های تجاری، طرح های جوار رودخانه سقز و… سرنوشت مشخصی ندارند و زمین های مرغوبی در بلوار انقلاب، ساحلی و سایر نقاط شهری به حال خود رها شده و هیچ گونه ایده، برنامه و طرحی توسعه گرا و همچنین بسته های جامع سرمایه گذاری در این حوزه دیده نمی شود.
برای فعال سازی این حوزه جدای از اقدامات مطالعاتی و جذب سرمایه گذاران داخلی، می شود از دیپلماسی شهری و جذب سرمایه گذارن خارجی استفاده کرد که فعلاً تحرکی دیده نمی شود، لذا ضروری است که اقدامات اساسی در این حوزه از سوی مجموعه نهادهای عضو مدیریت شهری و سرمایه گذاری صورت گیرد.
- سقز رووداو
- کد خبر 18223
- بدون نظر
- پرینت