کیوان جهانی که به همراه معاون دادستان و مسئولان حفاظت و روابط عمومی دادگستری در جمع خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: رسانه ها و شبکه های اجتماعی با حفظ استقلال و بی طرفی نقش مهمی در هدایت افکار عمومی، روشنگری جهت انتخاب اصلح و بیان واقعیات، افشای مفاسد اقتصادی و اداری، کمک به انتخاب اصلح، پیشگیری از تخلفات و جرایم انتخاباتی دارند، لذا باید از این جایگاه و بستر صیانت نمود و خبرنگاران با حفظ استقلال و بدون وابستگی به اشخاص ذینفوذ، جناح ها و ارگانهای مختلف در برگزاری انتخاباتی سالم و با نشاط نقش آفرینی کنند.
رئیس دستگاه قضایی سقز با بیان اینکه به بهانه شور انتخاباتی نباید تخلف و جرایم انتخاباتی صورت بگیرد، یادآور شد: متاسفانه عملکرد شورای شهر در ۴ سال گذشته غیرقابل قبول بوده و در شان شهرستان فرهنگی سقز نبود، برخی از این افراد در انتخابات گذشته تخلفات و مواردی داشتند، بعد از انتخابات نیز هیچ گونه برنامه و فعالیت مناسب و متحول کننده ای برای توسعه شهری نداشتند، اگر از همان ابتدا با تخلفات آنان برخورد و نهادهای نظارتی و رسانه ای اعمال نظارت و روشنگری بیشتری می کردند شاهد وضعیت امروز نبودیم.
وی به برخی آسیب های فراروی انتخابات شوراها از جمله دخالت عوامل قبیله ای، فامیلی، اعمال نفوذهای غیرقانونی، تاکتیک های فریبنده و…اشاره و تصریح کرد: باید فضا را برای انتخاب اصلح برمبنای مسئولیت پذیری و شایستگی فراهم نمود.
جهانی با برشمردن جرایم انتخاباتی مانند: نشر اکاذیب، بی اخلاقی ها در فضای مجازی، تخریب، تبلیغات زودهنگام، تطمیع مردم با شیوه های مختلف، تهدید افراد و سایر کاندیداها و…ادامه داد: وابستگی مسئولان به جناحهای مختلف سیاسی نباید دست مایهای برای تبلیغ له یا علیه کاندیدای خاص در این انتخابات شود و اگر مسئول یا کارمندی از امکانات و جایگاه اداری سواستفاده نماید برخورد قانونی خواهد شد.
وی از رسانه ها و شهروندان خواست تخلفات و جرایم انتخاباتی را رصد و منعکس نمایند تا براساس قانون پیگیری شود.
جهانی در بخشی از سخنان خود به مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و افزود دستگاه قضایی با هرگونه فساد اقتصادی، مالی و اداری برخورد می کند، همچنین براساس سند تحول قضایی، توجه خاصی به جایگاه رسانه ها برای پیشگیری و اطلاع رسانی این جرایم شده است.
در ادامه معاون دادستان سقز با اشاره به اینکه جرائم انتخاباتی صحت و سلامت انتخابات و اراده واقعی مردم را مخدوش می کند، گفت: خبرنگاران با روشنگری و اطلاع رسانی به موقع از این انحرافات و تخلفات جلوگیری نمایند.
علیزاده با اشاره به ۲ نوع جرایم انتخاباتی، عمومی (تخریب، نشر اکاذیب، توهین خصوصاً در فضای مجازی و…) و اختصاصی (خرید و فروش رای، تطمیع، حضور در صندوق ها، تبلیغات غیرمجاز، درگیری و…) گفت: دستگاه قضایی خارج از نوبت به این موارد رسیدگی خواهد نمود.
وی از رسانه ها خواست در تنویر افکار عمومی و بیان واقعیات در حوزه های مختلف کنشگر و فعال باشند، سپس تاکید نمود: هیچ نهاد و فردی حق اعمال فشار یا ایجاد مشکل و محدودیت برای خبرنگاران را ندارد.
این مقام قضایی همچنین گریزی به پرونده های اقتصادی و اداری شهرستان زد و گفت: پرونده اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی در دادسرا رسیدگی و کیفرخواست صادر شده و در حال حاضر پرونده ها در دادگاه بدوی یا تجدیدنظر در حال رسیدگی نهایی هستند، پرونده متهمان اقتصادی و اداری ماه های اخیر هم توسط دادسرا و دستگاه های نظارتی در حال رسیدگی است که تعدادی از متهمان بصورت موقت با قید وثیقه آزاد شده اند.
علیزاده گفت: دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی جدی است و ادامه دستگیری ها منوط به اعلام جرم و ارسال مستندات توسط دستگاه های نظارتی می باشد.
ـ محسن مصطفایی
- سقز رووداو
- کد خبر 13980
- بدون نظر
- پرینت