بر این اساس، بیش از ۱۰ درصد از جمعیت ۲۳۲ هزار نفری شهرستان سقز بر اساس آمار مرکز بهداشت، که از آمار مرکز آمار ایران به دلیل به روز بودن، دقیق تر است، سالمند هستند و این روند روز به روز تشدید می شود.
به نظر می رسد سالخوردگی جمعیت در شهرستان سقز یکی از عوامل ایجاد تغییرات اجتماعی است وگرچه ایران بر اساس آمار از سال ۱۴۲۵ وارد فاز سالخوردگی جمعیت می شود ولی آهنگ و رشد این مسیر در شهرستان سقز رشد شتابان تری دارد.
لذا جدا از اهمیت شناخت و آگاهی نسبت به جمعیت سالمند؛ ویژگی ها، توجه به جایگاه کلیدی در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های رفاهی- توسعه ای به ویژه در حوزه دسترس پذیری ها و حمایت خانواده، بایستی حوزه دانشگاه، رسانه و نهادهای مردمی و حامی هم در این خصوص، تحقیق های میدانی و آکادمیک را آغاز کند.
در کنار این موارد، توجه به مشکلات روحی و روانی سالمندان سقز، توجه به انجمن فرزانگان سقز، نگرانی از بی توجهی خانواده ها به سالمندان، دخالت ندادن سالمندان در مدیریت خانواده و تصمیم گیری ها، کم توجهی برخی افراد و خانواده ها به پیران و کهنسالان و افزایش بیماری آلزایمر در این قشر، موضوعی است که با فقر اقتصادی و فرهنگی در برخی از گروه ها و خانواده ها گره خورده است که نباید راحت از کنار آن گذشت.
- سقز رووداو
- کد خبر 14442
- بدون نظر
- پرینت