سقزرووداو: اخیراً معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کوردستان گفته است: با پایان مطالعات زمین شناسی و اکتشافی در کوردستان ۷ محدوده امید بخش طلا و سنگ آهن در سقز کشف شد، از این ۷ محدوده ۳ نقطه قلقله، قبغلوجه و کرویان به طور قطعی دارای معادن طلا هستند.
به گفته این مقام مسئول پیش بینی میشود از این سه معدن بیش از ۱۷ تن طلای خالص کشف شود و با بهره گیری از این معادن بیش از هزار نفر مشغول به کار خواهند شد.
شنیدن این خبرها همواره موجی از تاسف را بدنبال دارد. زیرا شهرستان تاریخی، استراتژیک و زرخیر اما مظلوم، بی پناه و بی حامی سقز دارای پتانسیل های عظیمی برای توسعه همه جانبه می باشد که یکی از این پتانسیل ها وجود معادن غنی و گسترده طلا، آهن، سیلیس، سنگ های تزئینی و… است اما متاسفانه هیچ کدام از این ثروت های عظیم نتوانسته جهش و تحرک توسعه ای خاصی در سقز ایجاد نماید و متاسفانه بدلیل کم توجهی تعمدی یا غیرتعمدی و بی برنامگی مسئولان استانی و کشوری با توسعه نیافتگی، بی توجهی، محروم شدن از پتانسیل های تجارت مرزی و ایجاد منطقه آزاد و ویژه اقتصادی، کمبودها در ابعاد مختلف، بیکاری و غیره دست و پنجه نرم می کند.
یکی از مسائلی که می توانست سقز را به مرکز ثقل اشتغال مولد، منطقه ویژه اقتصادی و صنعتی، تجارت مرزی، سرمایه گذاری کلان و… تبدیل کند معادن این شهرستان است.
در واقع معادن زمانی برای یک منطقه دارای ارزش اقتصادی و محرک توسعه خواهد بود که کارخانه تولید و فرآوری آن تاسیس شود، اما متاسفانه انچه تاکنون شاهد بوده ایم فروش و بهره برداری خام از معادن بوده و غیر از انتقال خام معادن، ضربه به محیط زیست و منابع خدادی، خراب شدن جاده ها، نهایتاً بکارگیری چند کارگر ساده و موقت، تحول و پیامد دیگری را شاهد نبوده ایم.
لذا شنیدن این خبرها نه تنها امید و خوشحالی در بین افکار عمومی ایجاد نمی کند، بلکه به مثابه زخمی عمیق بر پیکر جامعه باقی می ماند.
خوشحالی و مسرت مردم زمانی خواهد بود که قبل از برداشت ها و انتقال کلان معادن منطقه، با جذب سرمایه گذاری و ساخت کارخانجات فراوری، بستری را برای استفاده بهینه از آن در منطقه را فراهم ساخت.
- سقز رووداو
- کد خبر 12800
- بدون نظر
- پرینت