شما اینجا هستید
اجتماعی » سقز رتبه اول تولید عسل در کوردستان دارد/ لزوم برندسازی عسل طبیعی سقز

سقزرووداو: عسل همواره یکی محبوب‌ترین خوراکی‌های آشپزی و در عین حال داروی تسکین بسیاری از بیماری‌ها بوده است. در سرتاسر کره خاکی نیاکان ما از مزایای عسل به خوبی آگاه بودند. نخستین کاربردهای شناخته شده عسل در درمان‌های دارویی به حدود ۴۰۰۰ سال پیش بر روی لوحه‌های سنگی بر جای مانده از اقوام سومری باز می‌گردد.
عسل تقریبا حدود ۳۰٪ از درمان‌های دارویی سومریان را در بر می‌گرفت. در هند، عسل یکی از مهمترین عناصر طب کهن و سنتی هندوها یعنی سیدها و آیوروداست. در مصر باستان کاربرد آن برای درمان بیماری‌های پوستی و چشمی، و همچنین به عنوان مرهمی طبیعی‌ بر روی زخم‌ها و سوختگی‌ها استفاده می‌شد. فرهنگ‌های دیگر نیز از عسل برای اهداف دارویی گوناگون بهره می‌برند.
ابن سینا در مورد اثرات معجزه آسای عسل می گوید: «عسل در طولانی کردن عمر و حفظ قدرت و توان انجام کار در سنین بالای عمر، کارآمد و مؤثر است». وی در ادامه می گوید: اگر می خواهید جوانی خویش را مصون دارید عسل بخورید. کسانی که سن آنها از چهل و پنج فراتر می رود، باید به طور منظم عسل را به خصوص با گردوی کوبیده استفاده نمایند.
امروزه عسل کانون توجه بسیاری از تحقیقات علمیِ جوامع پزشکی، شهروندان و خانواده ها قرار گرفته است و به اظهار کارشناسان مصرف عسل ضمن ارزش غذایی بالا، در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، عفونی، درمان ناراحتی‌های گوارشی، کلیه و تسکین اعصاب مفید است .

ظرفیت های کردستان و سقز برای تولید عسل
شهرستان سقز یکی از کانون های اصلی تولید عسل طبیعی و مرغوب در کوردستان و ایران و منطقه است، وجود طبیعت بهاری و دشت های سرسبز با انواع گل و گیاه و حضور افراد علاقه مند و پرتلاش در این عرصه و سودآور بودن پرورش زنبور عسل در صورت اقدامات مناسب برای حفاظت و پرورش زنبورها از پتانسیل هایی است که باعث استقبال مردم از پرورش زنبور جهت تولید عسل شده است. این شهرستان ظرفیت ها و پتانسیل های مناسبی برای تولید عسل دارد و در اکثر مناطق سرسبز و کوهستانی آن همچون: منطقه سرشیو، خورخوره، تیلکو، مسیرهای منتهی به چهل چشمه و غارکرفتو، جاده سقز- بانه و گردنه خان، گورک و…افرادی در عرصه پرورش زنبور و تولید عسل مرغوب مشغول به فعالیت هستند.
لزوم برندسازی و شناساندن عسل سقز در سطح ملی و بین المللی
رئوف محمدی از پرورش دهندگان زنبور عسل با بیان اینکه عسل سقز به لحاظ مرغوبیت و طبیعی بودن در سطح کشور و منطقه حرف های زیادی برای گفتن دارد، گفت: تلاش برای برندسازی و شناساندن عسل سقز یکی از اقدامات مهمی است که باید توسط تعاونی زنبورداران و جهادکشاورزی انجام شود
وی همچنین به افزایش تولید عسل اشاره و می گوید: این افزایش تولید جهت فروش و سودآوری نیاز به بازار مناسب فروش دارد، که لازمست تبلیغات و اقدامات لازم جهت بازاریابی داخلی و خارجی جهت فروش این عسل صورت بگیرد.

ورود افراد غیرماهر از مشکلات بازار عسل است
عباس رحیمی از تولیدکنندگان عسل در مورد وضعیت تولید عسل در سقز گفت: در ۲ سال اخیر تولید عسل در سقز نسبتاً مناسب بوده، اما ورود افراد غیرماهر و افزایش غیرضروری تعداد کندوها یکی از مشکلات این عرصه می باشد
وی افزود: یکی از مشکلات ورود افراد غیرماهر و عرصه عسل های غیرطبیعی از سایر مناطق است که موجب ایجاد بدبینی در مصرف کننده و کاهش قیمت ها شده است.

برگزاری دوره های آموزشی و حمایت های مالی از زنبورداران
دلیر کریمی هم بر برگزاری مستمر دوره های آموزشی برای زنبورداران برای نحوه پرورش زنبور عسل، مقابله با بیماری های احتمالی، تلقیح مصنوعی ملکه، عرصه کندوها و لوازم مناسب و استاندارد با نظارت کارشناسان تاکید نمود
توسعه نمایشگاه های عرضه عسل
این زنبوردار افزود: حمایت از برگزاری نمایشگاه های عسل و ارائه تسهیلات ارزان قیمت از زنبورداران ضروریست، برگزاری نمایشگاه ها در شناخت بیشتر عسل سقز و نیز شناساندن خواص و ارزش های عسل موثر است
سردسیری مشکل فراروی زنبورداران
وی یکی از مشکلات شهرستان سقز را سردسیر بودن عنوان و گفت: بخاطر همین حدود ۱۵ درصد از زنبورداران این شهرستان کوچ رو بوده و زنبورستان خود را به مناطق جنوبی کشور کوچ می دهند، که این مساله با مشکلاتی مواجه است.

لزوم توجه به جذب توریست
غریب رحمانی از فروشندگان عسل هم لزوم بسته بندی مناسب عسل در سقز را یادآوری و گفت: اگر عسل طبیعی سقز به خوبی به سایر شهرها شناسانده شود این مساله در فروش عسل و نیز جذب توریست برای خرید عسل جهت مصارف غذایی و درمانی افزایش خواهد یافت.

تولید سالیانه حدود ۵۰۰ تن عسل مرغوب در سقز/ وجود ۶۰ هزار کندو
سرشماری ها در سال های گذشته نشان می‌دهد که شهرستان سقز از نظر تعداد کندو (۳۳ درصد)، تولید عسل ( ۲۹ درصد) و تعداد زنبوردار ( ۳۴درصد) نیز در رتبه اول استان قرار دارد.
شهرستان سقز با تولید سالیانه حدود ۵۰۰ تن عسل مرغوب و طبیعی رتبه برتر استانی را دارا می باشد
مدیر جهادکشاورزی سقز با بیان این خبر، تعداد کندوهای بومی و مدرن را در این شهرستان را بیش از ۶۰ هزار کندو اعلام نمود و گفت: تعداد بهره‌برداران در سطح سقز نیز حدود ۱۶۰۰ نفر می‌باشند.
نافع علائی نیا ادامه داد: آمارگیری کندوها، اقدامات حمایتی و ارائه تسهیلات ارزان بانکی، مشاوره کارشناسی و تخصصی به زنبورداران از اقدامات این اداره برای توسعه شغل زنبورداری و تولید عسل مرغوب در سقز می باشد.

راهکارهای افزایش تولید عسل و اشتغالزایی در این زمینه
مدیر جهادکشاورزی سقز با اشاره به پتانسیل های شهرستان سقز در گسترش زنبورداری و تولید عسل طبیعی، گفت: به‌کارگیری تکنولوژی‌های جدید، مدیریت صحیح در زنبورستان ها، آموزش لازم در زمینه افزایش بهره وری و در نهایت ساماندهی و نظارت بر تشکل‌های بخش خصوصی که زمینه را برای تولیدکنندگان فراهم می‌نماید، در افزایش تولید عسل موثر می‌باشند.

لزوم برگزاری جشنواره عسل در شهرستان سقز
آنچه مشخص است درصورت توجه و حمایت کافی و مدیریت مناسب تولید عسل، این شهرستان می تواند بخش عمده ای از عسل موردنیاز منطقه را تولید و بخشی از آن نیز به دیگر کشورها صادر نماید که این امر در افزایش اشتغال و درآمد کشاورزان می تواند موثر باشد.
به گزارش سقزرووداو، برای شناساندن بهتر عسل سقز برگزاری جشنواره و نمایشگاه عسل طبیعی در سقز می تواند یکی از راهکارهای فعلی باشد که در فروش بی واسطه محصولات زنبورداران و جذب گردشگران موثر خواهد بود.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل