شما اینجا هستید
اجتماعی » شهرک صنعتی سقز در گیرودار مشکلات متعدد/ غیبت برخی مدیران شهرستانی در میز خدمت

در این نشست مهم، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کوردستان و برخی مسئولان شرکت نموده، اما برخی مسئولین شهرستانی مثل: فرماندار سقز، بهداشت، بانک ها و ثبت اسناد حضور نداشته اند و عملا نتیجه ملموسی نداشته است.

از مهمترین مشکلات مطرح شده توسط مدیران واحدهای تولیدی در این نشست می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱ـ مالیات:
در حالیکه براساس قوانین، واحدهای تولیدی در سقز از معافیت ۲۰ ساله برخوردارند اما در اقدامی مبهم سقف این معافیت به ۱۰ سال کاهش داده شده که برنامه ریزی سرمایه گذاران را با چالش مواجه نموده است.
برخی سرمایه گذاران ضمن انتقاد از این تصمیم و انفعال برخی مدیران کارخانجات در مقابل این تصمیم زیان آور، معتقدند که سقز به لحاظ توسعه ای هیچ تغییری نکرده، لذا تغییر این سقف و کاهش زمان آن هیچ توجیه قانونی ندارد. مگر در سقز کدام راه آهن، منطقه آزاد، منطقه اقتصادی، تسهیلات ویژه و…. انجام شده که این سقف معافیت را برداشته اند؟

۲- برق:
شهرک صنعتی با کاهش برق، قطع مکرر و…. مواجه بوده و جالب آنجاست قبض برق مصرفی آنان چند برابر شده و در فیش های جدید آیتم هایی بنام ترانزیت یا سوخت نیروگاهی اضافه شده که حتی اداره برق هم نمی دانند آیتم ترانزیت چه معنایی دارد.
۳- آب:
شهرک صنعتی قهرآباد سقز با کمبود آب مواجه است و تاکنون اقدامی برای حل مشکل انجام نشده است.
براساس این خبر، از ۲ سال پیش مسئولین استانی و شهرستانی وعده حل مشکل را داده اند اما در عمل اقدامی مشاهده نشده و به تازگی درخواست تامین آب شهرک از طریق یک خط انتقالی از آب شرب داخل شهر داده شده است که آنهم سرنوشت نامعلومی دارد.

۴ – فیبرنوری و اینترنت:

علیرغم وعده های متعدد هنوز مشکل اینترنت پرسرعت و فیبر نوری شهرک حل نشده است.

۵- قیمت نجومی زمین:
قیمت هر متر مربع زمین در شهرک صنعتی آنهم در پایه کوه ها، حدود ۴ و نیم تا ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که با شهرک های صنعتی کلانشهرها برابری می کند در حالیکه شهرک صنعتی سقز فاقد امکانات مناسب است.
۵– کمبود زمین صنعتی:

کمبود زمین صنعتی سقز علیرغم سرانه پایین آن نسبت به استان و کشور، به مشکلی جدی تبدیل است.
از چند سال پیش قرار است در نزدیکی بدراباد شهرک صنعتی شماره ۲ سقز راه اندازی شود در عمل اقدام جدی دیده نمی شود و برخی از سرمایه داران در این حوزه سرگردان هستند.

۶- مشکل تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و بوروکراسی اداری بانک ها:
در حالیکه واحدهای تولیدی با مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش برای حفظ وضع موجود مواجه هستند بوروکراسی حاکم بر بانک ها و ادارات به مانعی برای دریافت تسهیلات تبدیل شده است و تا این مشکل حل نشود امکان توسعه واحدها و ایجاد زنجیره های تولید در سقز غیرممکن است.

۷ – ورودی خطرآفرین و نامناسب شهرک صنعتی:
ورودی شهرک صنعتی سقز بدلیل اینکه بر روی جاده سقز- بوکان قرار گرفته و فاقد زیرگذر و روگذر است برای تردد و برگشت به داخل شهر با خطرات زیادی مواجه بوده و تصادفات زیادی در این نقطه اتفاق می افتد.

 

پیشنهاد می گردد جلسه یا میز خدمت بعدی با حضور استاندار کوردستان، یکی از معاونین وزارت صمت، مدیران استانی بانک ها، مدیران کل مربوطه، اتاق بازرگانی و….برگزار شود تا عمق مشکلات و نیازها مشخص شود و به نتیجه گرا بودن آن امیدوار بود. زیرا در حال حاضر اولویت برخی مدیران ناکارآمد برای ابقا و ارتقا و اقدامات تبلیغاتی است و به اشتغال مولد و صنعتی شدن شهرستان سقز نمی اندیشند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل