شما اینجا هستید
اجتماعی » صنعت، معدن و تجارت سقز زمینگیر است

سقز علیرغم موقعیت استراتژیک جغرافیایی و معادن و منابع متعدد با کمبود شدید زمین صنعتی مواجه بوده و از چند سال پیش قرار است در نزدیکی بدراباد شهرک صنعتی شماره ۲ سقز راه اندازی شود در عمل اقدام جدی دیده نمی شود و برخی از سرمایه داران در این حوزه سرگردان هستند، کما اینکه شهرک صنعتی فعلی و ناحیه صنعتی صاحب با مشکلات متعدد خدماتی، زیرساختی و کمبودها دست و پنجه نرم می کنند.

برای نمونه شهرک صنعتی قهرآباد سقز با کمبود آب مواجه است و تاکنون اقدامی برای حل مشکل انجام نشده است.

براساس این خبر، از ۲ سال پیش مسئولین استانی و شهرستانی وعده حل مشکل را داده اند اما در عمل اقدامی مشاهده نشده و به تازگی درخواست تامین آب شهرک از طریق یک خط انتقالی از آب شرب داخل شهر داده شده است که آنهم سرنوشت نامعلومی دارد.

جناب وزیر، تخلفات برخی معدنکاران و عدم نظارت بر کار آنان باعث تخریب محیط زیست و منابع طبیعی و برهم زدن توپوگرافی برخی مناطق شده، خام فروشی معادن معضل بزرگی است که همواره مردم منطقه را رنج می دهد. لذا برداشت معادن به این شیوه تنها تخریب زیرساخت ها را برای مردم منطقه به دنبال دارد و سود آن برای عده ای معدودی می باشد که نه در تحرک اقتصادی منطقه نقشی دارد نه افزایش درآمدسرانه و ارزش افزوده.
معلوم نیست سهم و حقوق دولتی معادن سقز چه میزان بوده و کجا هزینه شده؟ چرا ایمیدور حتی از بازسازی راه صاحب- گلتپه خودداری می کند؟

اقای وزیر، سازمان تجارت خارجی در حوزه آن وزارتخانه چه اقدام و پیگیری برای بازگشایی بازارچه مرزی سقز، ایفای نقش موثر برای دادن سهمیه ارزی مرزنشینان سقز، حل مشکلات تعهد ارزی تاجران، حمایت از صادرات و…. انجام داده است؟ آقای وزیر، سقز به علت نداشتن حامی و مدیر دلسوز در نهایت محرومیت و محدودیت باقی مانده و در این شهرستان خبری از ایجاد صنایع تبدیلی و زنجیره ای تولید، رونق تجارت از طریق ایجاد سکو و پایانه صادراتی نیست در حالیکه پتانسیل های بالقوه زیادی دارد.

رفع مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی نیاز به حمایت جدی بانک ها و دستگاه های اجرایی دارد.

اعطای مشوق های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان، اعطای تسهیلات بلندمدت، ایجاد نواحی جدید و توسعه زیرساخت‌های صنعتی سقز، احیای واحدهای راکد از طریق حمایت های تسهیلاتی و تامین نیازمندی ها، تخصیص ارز برای ورود ماشین آلات و تجهیزات به روز و انتقال گردش مالی واحدهای بزرگ، توجه ویژه به توسعه تجارت خارجی و پیگیری بازارچه مرزی سقز، فعال تر نمودن ادارات صمت شهرستان ها، تقویت شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت و همچنین شورای رفع موانع تولید به صورت یکدست و جلوگیری از موازی کاری و بوروکراسی در این حوزه و…. از جمله خواسته های فعالان حوزه اقتصاد و تولید بوده که امید است مورد توجه قرار گیرد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل