از ویژگی های اصلی آن؛الهام از سبک های هنری مدرن، فضای پوچ و بدبینانە، استفادە از رنگ های محدود، تضادهای شدید بصری و معنایی و..را می توان نام برد کە هنرمند خوش آتیە میلاد مروتی افزون براین موارد، اتمسفری کوردانە و خصوصیات دیگر هنری را نیز بە بعضی از آثار گرانبهایش افزودەاست.
میلاد مروتی، هنرمندِ نقاش و کاریکاتوریست کورد، متولد شهر سقز در استان کوردستان و دارای کارشناس ارشد معماری است مه دارای گواهینامهی بینالمللی QAL از کشور انگلستان می باشد
وی با برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی در داخل و خارج، خود را بهعنوان یکی از هنرمندان نوگرای این حوزه معرفی کرده است.
یکی از نمایشگاههای برجستهی او با عنوان «نیم کیلو سیاه، نیم کیلو سفید» در خرداد ۱۴۰۳ در گالری سورەی پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد.
میلاد مروتی، با سبک خاص خود، بە عنوان یکی از پیشتازِان عرصەی کاریکاتور سیاە کوردی شناخته میشود. آثارش ترکیبی از” طنز تلخ، بیان استعاری و دیدگاههای انتقادی” است که موضوعات اجتماعی و انسانی را به چالش میکشد.
در آثار او، موضوعاتی مانند فقر، جنگ، نابرابری و سرکوب انسان کورد بهشکلی نمادین و تلخ به تصویر کشیده میشوند.
آثار او اغلب از قواعد کلاسیک طراحی فاصله میگیرند و به سمت سوررئالیسم (فراواقعگرایی) و اکسپرسیونیسم (بیانگرایی) متمایل هستند. شخصیتهای او گاە دفرمه (تحریفشده) هستند، باچشمها و دهانهای غیرعادی و گاە در موقعیتهایی غیرواقعی قراردارند.
بسیاری از کاریکاتورهای او به صورت سیاه و سفید طراحی شدهاند که حس درام و جدیّت را القا میکند. بەتازگی از رنگهای محدودی مانند قرمز بهعنوان نمادی از خشونت یا فوران احساسات نیز استفاده می کند.
چهرههای اغراق شده و حالتهای احساسی شدید، از ویژگیهای بارز کارهای او هستند.
او در برخی آثارش عمداً تناسبات بدن را به هم میریزد تا حس ناهنجاری و بیثباتی را تقویت کند. این ویژگی به پیام انتقادی کارهای او بُعدی قویتر میبخشد.
مروتی در برخی آثار خود به مفاهیم عمیق انسانی مانند تنهایی، پوچی، ترس از مرگ و هویت انسان پرداخته است. این رویکرد، او را به هنرمندی با نگاه فلسفی تبدیل کرده است.
او از ساختارشکنی در فرم استفاده میکند و ترکیبهای بصری نامعمول خلق میکند.
پ.ن: کاریکاتور سیاه کوردی میلاد مروتی، فراتر از یک هنرتصویری است. این سبک نوعی بیانیەی سیاسی،اجتماعی و فلسفی است کە باترکیب نمادهای فرهنگی، طنز تلخ و استعارەهای بصری، بە نقد عمیق واقعیت های جامعەی کوردستان و جهان می پردازد.این سبک همزمان، بازتاب رنج ها و مقاومت های تاریخی و…انسان ها خصوصا” کوردهاست. این سبک پیامهای تأثیرگذار و ماندگاری را به مخاطبان منتقل می کند. ابداً جنبهی سرگرمی ندارند، بلکه بهشدت تفکّر برانگیزند و کاریکاتورهای او را از دیگر هنرمندان این حوزه متمایز میکند.
- سقز رووداو
- کد خبر 20625
- بدون نظر
- پرینت