سید محمد حمیدی متولد ۱۲۸۲ شمسی در روستای پارسانیان بخش زیویه سقز و از خاندان بابا سید شکرالله پارسانیان است.
نامبرده فردی فرهیخته، متفکر، نویسنده و از اولین اساتید ماموستا هه ژار بودند که مدتی یازده ماه سردبیری روزنامه کوردستان را برعهده داشته است و تمام سرمقاله ها را خودش می نوشت علاوه بر آن چند پاورقی هم به قلم خود و یا ترجمه فارسی به کوردی و بالعکس در آن چاپ کرد.
🔸 ماموستا ههژار در کتاب چێشتی مجێور، به برخی خاطرات و ویژگی های اخلاقی و اجتماعی، زندگی و سرگذشت این ادیب فرزانه اشاره کرده است.
🔹 «عمر فاروقی» تاریخ نگار سقزی، از وی به عنوان یکی از اولین روزنامه نگاران کوردستان ایران یاد می کند که صاحب تالیفات زیادی بوده است.
▫️مرحوم «محمود ملا عزت» از مطرح ترین تاریخ نگاران کوردستان باشور، که مدتی در کشور سوئد به تکثیر و چاپ اسناد جنگ جهانی دوم در کوردستان و خاطرات اشخاص مشغول بود از سید محمد حمیدی پارسانیان، مطالب و اسنادی کم نظیر و باارزشی را به چاپ رسانیده است.
🔺مرحوم «نوشیروان مصطفی امین» رهبر پیشین جنبش تغییر، در اواخر عمر خود کتابی درباره زندگی و آثار سید محمد حمیدی از اولین روزنامه نگاران در مناطق کوردنشین در ایران نوشته اند که با چاپ آن، پرده از چهره ی این ادیب فرزانه منطقه سادات پارسانیان سقز برداشته خواهد شد.
▫️این متفکر گمنام سقز و کوردستان پس از زندگی پر فراز و نشیب در مهاباد، سقز، اقلیم کوردستان، تبعید به اراک، فعالیت در سنندج و…، هفتم اسفند ماه سال ۱۳۵۸ فوت و در آرامستان شیخ محمد باقر سنندج به خاک سپرده شد.
📚 بنابه گفته عمر فاروقی؛ از آثار مرحوم سید محمد حمیدی می توان به تالیف کتاب شرعیات براساس فقه امام شافعی(ع) برای تدریس در مدارس اهل سنت بازنویسی کتاب نورالانوار سید عبدالصمد توداری با خط خوش تذهیب و یازده سرمقاله روزنامه کوردستان و چندین مطلب دیگر بوده و گویا کتاب خاطرات خودش را هم به رشته تحریر درآورده که متاسفانه چاپ نشده و چهره ی این روزنامه نگار و دانشمند سقز و کوردستان در پرده ی ابهام مانده است.
- سقز رووداو
- کد خبر 13779
- بدون نظر
- پرینت