این درختان شامل بلوط، قزوان، بادام و درختان جنگلی بوده که توسط نهادهای مردمی و مدنی تهیه و با کاشت آن تلاش می کنند تا بستری برای ایجاد منطقه سرسبز و جنگلی در این محوطه گردشگری و تاریخی فراهم شود.
مجموعه بالوقایه که در نزدیکی احمدآباد سرا، یازیبلاغی و سرکل قرار گرفته، به طول صدها متر مشتمل بر غارهای متعددی است که در یکی از غارها آبی خروشان جاری است و در داخل آن نیز قندیل های قابل مشاهده می باشد. در گوشه گوشه این بنای عظیم حفره های بزرگی به چشم می خورد که به گفته اهالی منطقه، آشیانه جانداران و پرندگان خاصی می باشد.
ایوان ها و اتاق های کنده شده در بالوقایه وجود دارد که در گذشته مورد استفاده برای مهمانی ها و جلسات مهم قرار گرفته و هم اکنون نیز محل استراحت کوهنوردان و گردشگران می باشد.
بالای کوه بالوقایه نقش دیدبانی دارد و به راحتی می توان گردنه خان بانه، قسمتی از شهر سقز، قسمتی از شهر بوکان را مشاهده نمود.
دیوارها و سنگ های این غار برای کوهنوردان و صخره نوردان از پتانسیل و ارزش ویژه ای برخوردار بوده و گروه های مختلف در طول سال برای صعود و اردوهای ورزشی و آموزشی از آن استفاده می کنند.
در پایین کوه نیز چشمه های متعددی با آبی سرد و گوارا و اطراف کوه نیز پوشش گیاهی و جانوری متنوعی وجود دارد.
در کل باید تاکید کرد این مجموعه که شامل قلعه و غارهای متعدد تاریخی و طبیعی است که دارای کارکردها و ظرفیت های گردشگری، کوهنوردی، تاریخی و زیست محیطی است که صدور مجوز استحصال معدن در سال های گذشته در جوار آن، دغدغه های جدی ایجاد نموده است.
امید است با هماهنگی و همکاری یکدیگر از منابع طبیعی منطقه حفاظت و برای ساختن کوردستانی سرسبز و توسعه پایدار تلاش نمائیم.
🆔 @saqqezrudaw
- سقز رووداو
- کد خبر 18826
- بدون نظر
- پرینت