ازاقدامات مهم شیخ حسن، تحریر قرآن کریم است که آن را #ام_القرآن نامیده اند. این قرآن یکی از قرآن های خطی با ارزش واقع در کوردستان و حتی جهان اسلام است که حدود ۳۵۰ سال پیش با سرپرستی شیخ حسن مولانا آباد و با همکاری دانشمند دیگری به نام ملارسول کاتب در ۸۶۵ صفحه در مدت ۱۰ سال کتابت شده است؛ این قرآن دارای ۱۶ کیلوگرم وزن و جلد آن از پوست آهو است و سال گذشته ثبت ملی شده است.
شیخ حسن جمله به جمله ترجمه فارسی آیات را در زیر آن نوشته و در حاشیه آن توضیحاتی به چشم می خورد.
این نسخه جدای از متن قرآن، حاوی مجموعه ای از اطلاعات مرتبط با علوم متنوع قرآنی، شامل ترجمه، تفسیر، بیان شأن و اسباب نزول آیات، بررسی آیات احکام، علم تجوید، علم تلاوت و قرائت های هفتگانه، بیان خواص و فضائل آیات و سور، علم اصول الحدیث و چند رساله ی دیگر است، که بنا به یکجا بودن همه ی این موضوعات و بردن آن به بلاد اسلامی از جمله سوریه و عربستان و تایید آن پس از مطابقت با نسخ قدیمی قرآن کریم، به “اُمّالقرآن” شهرت یافته است. این قرآن یکی از افتخارات مردم کوردستان است.
بنا به اهمیت علمی و ویژگی های خاص این اثر در زمینه علوم قرآنی و تاکید صریح شیخ حسن در وقف نامه امالقرآن مبنی بر حفظ و نگهداری اصل اثر و جلوگیری از هرگونه تحریف و دستبرد در محتوا و متن آن، با پیگیری اعضای هیات امنای خاندان شیخ حسن و حمایت اداره میراث فرهنگی، این اثر فاخر و نفیس توسط استاد ملکیان در تهران مرمت و ویروس زدایی و به محل نگهداری آن یعنی مسجد مولان آباد بازگردانده شد.
🆔 @saqqezrudaw
- سقز رووداو
- کد خبر 15316
- بدون نظر
- پرینت