این انتخاب ها که تٲثیر چشمگیری در تعیین سرنوشت شغلی و حتی هویتی افراد دارد، تحت تٲثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد که می توان آنها را به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم نمود.
از عوامل بیرونی می توان بە نقش خانواده، محیط آموزشی، گروه های همسالان، رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی، پیشرفت علوم و تکنولوژی، ظرفیت پذیرش، بازار کار و … اشارە نمود.
از عوامل درونی هم، می توان فاکتورهایی همچون هوش و استعداد، علاقه و رغبت، ارزش ها و نگرش ها، اعتقادات، جنسیت، توانایی و مهارت، ویژگیهای شخصیتی، اهداف و انگیزه های فردی، تجربیات دانش آموز، خودباوری و استقلال را مطرح نمود.
در ادامە ی این مطلب بە تشریح موارد مهم و کلیدی کە در فرایند انتخاب رشتە ی صحیح دانش آموزان نقش بسزایی دارند، خواهیم پرداخت:
🔺شناخت شخصی:
مهم ترین مسٲله در انتخاب رشته ی تحصیلی، شناخت توانایی های شخصی است.
ناگفته پیداست که دانش آموزانی که قدرت استدلال بالاتری دارند در درس های رشته ی ریاضی موفق تر هستند.
افرادی که روابط موجود در دنیای طبیعی برایشان جذاب است در رشته ی علوم تجربی و از سوی دیگر افرادی که حافظە ی بهتری داشتە و به درس های علوم انسانی اشراف بیشتری دارند در این رشته آینده بهتری خواهند داشت.
🔺شناخت بازار کار:
یکی از مسائلی که می تواند در انتخاب رشته ی درست به شما کمک کند و زمینه ساز موفقیت های علمی و شغلی آینده شما باشد، شناخت بازار کار مرتبط با رشته ی تحصیلی شما در دانشگاه می باشد.
مطالعه در این خصوص و مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مربوطه، به شما در انتخاب درست کمک می کند.
🔺توجه به پتانسیل دانشگاه ها در خصوص رشته های دانشگاهی:
هر یک از دانش آموزان هنگام انتخاب رشته به ۵ % رشته های بالای دانشگاهی توجه می کنند.
به عنوان مثال تجربی ها رویای پزشک شدن در سر دارند.
ریاضی ها به رشته های سرآمدی مانند برق و مکانیک امید بسته اند.
و انسانی ها همه در آینده خود را وکیلی موفق می بینند.
اما توجه به این نکته ضروری است که ظرفیت دانشگاه ها برای این رشته ها محدود است و باید در کنار این رشته ها به بقیه رشته ها نیز توجه کرد.
🔺مشاوره با افراد متخصص:
یکی از مؤثرترین کارها برای انتخاب رشته ی دبیرستان، مشاوره با متخصصان و مشاوران در این خصوص می باشد.
از جمله کسانی که می توانند در این خصوص کمک شایانی به شما کنند، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که اطلاعات جامعی در خصوص رشته های دانشگاهی، بازار کار مربوط به آنها و شرایط تحصیل در دانشگاه های کشور در رشته ی مرتبط با خود را به شما خواهند داد.
اگر دانش آموز بتواند رشته ای را انتخاب کند که با توانایی ها و علاقه هایش مطابقت داشته باشد تا حد زیادی توانسته در مسیری قدم بردارد که به موفقیت ختم می شود.
*مشاور
- سقز رووداو
- کد خبر 17768
- بدون نظر
- پرینت