این روستا در فاصله ۱۶ کیلومتری جنوب شرقی سقز، در نزدیکی دریاچه سد لگزی قرار گرفته است که جاده این روستا در ۹ کیلومتری مسیر اصلی سقز – سنندج واقع قرار دارد.
آلکلو مهد دانش و پروش بزرگمردانی همچون: مرحوم ماموستا عبدالکریم صائب متخلص به زاری از شاعران بزرگ و مشهور کوردستان بوده که تاکنون ۲ دیوان شعر وی از سوی انتشارات محمدی سقز منتشر شدهاست.
🔸مشکلات روستا
براساس بررسی های میدانی و گفته های ساکنان، مهمترین مشکلات این روستا به شرح زیر می باشد:
ـ قرارگرفتن در جوار سد لگزی و عدم تخصیص سهمیه آب برای آبیاری مزارع این روستا در ۱۰ سال گذشته؛ باید گفت بدلیل این تبعیض و عدم پاسخگویی شرکت منابع آب در ارومیه باعث شده که مزارع حاصل خیز این روستا بیشتر به صورت دیم کشت شوند که بازدهی بسیار کمی دارد و در واقع تلاش کشاورزان آن را باید در کسب نان در برابر عرق خلاصه نمود؛ این در حالیست که کشاورزی روستا عملا در جوار سد قرار گرفته و باید گفت آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم.
ـ کمبود آب شرب روستا و سهمیه بندی آن در طول روز و حتی قطع بودن آب برخی منازل؛ لوله کشی آب این روستا که سال ۱۳۷۰توسط جهادسازندگی صورت گرفته و از آن زمان اقدامی برای نوسازی یا تقویت آن صورت نگرفته است.
ـ جاده خاکی و نامناسب آن به طول حدود ۴ و نیم کیلومتر که سال هاست قول آسفالت آن داده شده اما هنوز اقدام عملی صورت نگرفته است.
ـ سرعت پایین و نامناسب اینترنت تلفن و آنتن دهی ضعیف موبایل
ـ بیکاری جوانان و عدم تمایل آنان به ازدواج و تشکیل خانواده بدلیل مشکلات مالی
ـ اعتبارات پایین عمرانی و دهیاری
ـ تلنبار کردن فضولات دامی در داخل و اطراف روستا و توسط چند نفر و ایجاد مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای سایرین
ـ واگذاری معدن سیلیس این روستا به شرکت های تبریزی و نقش آن در خراب کردن جاده فعلی، ایجاد گرد و غبار در جاده های خاکی بین مزارع و… بدون کمترین سهم و کمک برای توسعه و عمران روستا؛
🔸پیشنهادات
برای حل مشکلات روستای الکلو ضروریست مواردی همچون: پیگیری عادلانه نمودن حقابه سقز از سد چراغویس و اصلاح مدیریت آن از سوی فرمانداری و نماینده مجلس، تشکیل جلسه ای با حضور بخشداری مربوطه، آبفار و نمایندگان روستا جهت حل مشکل کمبود آب طریق اداره آب و فاضلاب؛ حل مشکل آنتن دهی و اینترنت موبایل روستا از سوی اداره مخابرات با توجه به لزوم رعایت حقوق مشتریان، حضور بیشتر نهادهای فرهنگی و آموزشی در روستاها برای برگزاری کلاس های فوق برنامه و آموزش زبان های کوردی و خارجی، راه اندازی کتابخانه مشارکتی در مسجد روستا، لزوم اطلاع رسانی موثرتر برای پوشش بیشتر بیمه تامین اجتماعی روستائیان، افزایش اعتبارات دهیاری، سهیم کردن مردم منطقه در سود معادن و ملزم کردن بهره برداران به هزینه کرد بخشی از سودها برای عمران و آبادانی روستاها و…در دستور کار قرار بگیرد.
- سقز رووداو
- کد خبر 16367
- بدون نظر
- پرینت