سقزرووداو- نامگزینی و نامگذاری از عوامل متعددی تأثیر میپذیرند. هدف این پژوهش بررسی زمینههای تاریخی- اجتماعی سیر تحولات نامگذاری نوزادان در شهرستان سقز در طول نیمقرن اخیر است.
روش تحقیق، روش توصیفی- تحلیلی به کمک دادههای ثانوی است. جامعه آماری شامل نامهای نامهای فرزندان متولد ۱۳۵۰ تا ۱۴۰۰ در شهرستان سقز بر اساس اسناد اداره ثبت احوال سقز است است.
برحسب بیشترین فراوانی نامها، ۱۰۰ نام دخترانه و ۱۰۰ نام پسرانه (مجموعاً ۲۰۰ نام) از پنج دهه انتخاب شده است. سپس نامها به صورت اسامی کردی، فارسی، عربی ، ترکی و غربی مقولهبندی شدند.
نتایج تحلیل دادهها نشان داد که نامگذاری کودکان از تحولات تاریخی و اجتماعی و رسانهها متأثر بوده است. در دهه اخیر اسامی فارسی و کردی نسبت به اسامی عربی و ترکی و غربی رشد بیشتری داشته است. همچنین فراوانی بعضی نامهای عربی رو به کاهش بوده و تنوع نامها در جامعه افزایشیافته است. تحولات نامگزینی نشان میدهد که جامعه به کثرتگرایی در انتخاب نامها و انتخاب نامهای متفاوت و جدید گرایش پیدا کرده است که دلیل این را هم میتوان مثلاً در کثرت و تنوع نامهای موجود برای انتخاب بخاطر دسترسی به رسانهها و پایگاههای اینترنتی گوناگون و نیز تمایل به متفاوت بودن نسبت به دیگران دانست….
- لینک مقاله:
https://sociolinguistics.journals.pnu.ac.ir/article_11707.html
ـ فایل pdf
- سقز رووداو
- کد خبر 20830
- بدون نظر
- پرینت