شما اینجا هستید
اجتماعی » چرا بعضى افراد با کوچک ترین اتفاقى اعصاب شان بهم مى ریزد؟/ علی سلیمانی*

 

زندگی این آدم ها مانند یک فیلم ملودرام احساساتی است و گاهی در برابر بعضی اتفاقات واکنش های پیش بینی نشده ای بروز می دهند که باعث قطع رابطه با یکی از نزدیکان شان می شود.

یکی از معیارهای تضمین کننده سلامت روان انسان ها، داشتن روابط سالم بین فردی است.

انسان یک موجود اجتماعی است که رشد شخصیتش با روابط اجتماعی امکان پذیر می شود.

زود رنج یا همان نازک نارنجی بودن یکی از مسائلی است که این تعامل های بین فردی را به چالش می کشد و گاهی باعث بهم خوردن این روابط می شود.

🔺زودرنج ها تحمل سختی ندارند.

اصطلاح عامیانه «نازک نارنجی» به افرادی گفته می شود که تحمل هیچ گونه سختی اعم از جسمانی و روحی و روانی را ندارند. چنین افرادی در مواجهه با کوچک ترین مشکل یا برخوردی، احساس ناراحتی و رنجش می کنند و معمولا در این باره طرف مقابل شان را مقصر می دانند. این افراد هیچ گاه توجه نمی کنند که شاید خودشان هم در بعضی برخوردها اشتباه کرده باشند.

افراد زودرنج اگر به چند نکته – که در ادامه گفته می شود – توجه و تلاش کنند تا در زندگی شان این موارد را عملی کنند، به احتمال زیاد مشکلات شان کمتر خواهد شد.

زود رنج ها قبل از هر تلاشی برای اصلاح این رفتارشان باید کاملا” به خود مطمئن باشند که مى توانند روحیه شان را تغییر دهند ولى نباید براى نتیجه گیرى عجول باشند و اگر چنین کنند حتما” پس از مدتی، دگرگون خواهند شد.

✔️از ذهن خوانی پرهیز کنید.

ذهن خوانی کردن یعنی بدون بررسی کافی روابط بین خودتان و طرف مقابل، تصمیم گیری یا قضاوت کنید.

افراد زودرنج باید به این نکته توجه کنند که هیچ گاه بر اساس آن چیزی که احساس می کنند، تصمیم نگیرند و با طرف مقابل شان برخورد نکنند.
گاهی آن چیزی که احساس انسان ها می گوید با حقیقت متفاوت است.
نازک نارنجی ها اگر نسبت به طرف مقابل شان ذهنیت منفی داشته باشند، این ذهنیت باعث می شود از هر حرف و حرکت آن ها برداشت اشتباه کنند که طبیعتا” با برخورد نامناسبی هم به آن رفتارها پاسخ خواهند داد.

✔️احساسی استدلال نکنید.

افرادی که بیشتر استدلال های شان بر مبنای احساس شان است، فکر می کنند احساسات منفی آن ها منعکس کننده واقعیت های منفی طرف مقابل شان است.
در واقع این افراد، زمانی که حس می کنند از یک نفر بدشان می آید، فکر می کنند که به دلیل بد بودن طرف مقابل، این احساس منفی در آن ها به وجود آمده است.
در صورتی که ممکن است در حقیقت این گونه نباشد و او به خاطر تجربه های ناموفق در روابطش با آن فرد خاص، به این احساس رسیده باشد.

✔️اختلاف نظر اجتناب ناپذیر است.

این انتظار که نتیجه روابط بین فردی، حتما” باید همان طور که ما می خواهیم و دلخواه ماست، پیش برود انتظار اشتباهی است.
وجود اختلاف نظر در بیشتر روابط بین فردی اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین این که روابط ما همیشه‌ باید خوب باشد، بایدی است که باید کنار گذاشته شود.

✔️از فیلتر ذهنی استفاده کنید.

از یک رابطه بین فردی فقط جنبه هایی را که در آن اختلاف سلیقه وجود دارد، نبینید.
گاهی در گفت و گو با طرف مقابل، شما ده ها نکته مثبت و فقط یک نکته منفی جزئی می بینید و فقط همان به چشم تان می آید و مانع دیدن خوبی های آن رابطه بین فردی در شما می شود.
گاهی همین نکته منفی همه رابطه شما را تحت تٲثیر قرار می دهد و باعث رنجش خاطر شما و طرف مقابل می شود.
پس با استفاده از فیلتر ذهنی می توانید به نقاط مثبت توجه بیشتری کنید.

*مشاور

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سایت خبری سقز رووداو | خبری | اجتماعی | کوردانه | اقتصادی | سیاسی | فرهنگی | گزارش | عناوین بین الملل