رکود کم سابقه ای بر بازار شهرستان سقز همچون دیگر شهرستان های مرزی اطراف سایه انداخته است.
تداوم وضعیت رکود فعلی موجب نگرانی بازاریان، خالی شدن بسیاری از مغازه ها و پاساژها، کاهش حجم مبادلات تجاری و بی انگیزگی شغلی برخی از صنف ها همچون: لوازم خانگی، پارچه، طلافروشان، رستوران ها و… شده است.
بررسی های میدانی خبرنگار ما حاکیست فضای سردرگمی بر بازار (هم مشتری و هم فروشنده) به دلایلی همچون: نوسانات شدید قیمت ها، نامشخص بودن آینده، ناتوانی اقشار متوسط و ضعیف جامعه از خرید اجناس بدلیل تضعیف قدرت خرید و درآمد آنها سایه افکنده است.
گرانی و تورم، فضای نامساعد کسب و کار، کمبود درآمد خانواده ها، بسته شدن مرزها و کاهش ورود کالا با قیمت مناسب به شهرهای مرزی، کاهش شدید ورود مسافر و گردشگران به منطقه به تبع بسته شدن مرزها، کمبود نقدینگی و… در رکود حاکم بر بازار موثرند.
از سوی دیگر و علیرغم رکود و کاهش درآمد بازاریان در سال های ۹۷ و ۹۸، سیاست های مالیاتی (از جمله افزایش مالیات برخی صنوف نظیر پارچه فروشان، مالیات بر گردش حساب برخی صنوف) نیز به مشکلات بازار اضافه شده است.
به نظر می رسد در شرایط کنونی کنترل جدی نوسانات قیمت ها، اقدامات لازم برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه، ایجاد بازارچه مرزی و بازگشای مرزها، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان هایی مثل سقز و بانه، حل مشکلات نقدینگی بازار، منطقی و عادلانه نمودن مالیات ها و… می تواند تا حدودی مشکلات موجود را حل کند.
- سقز رووداو
- کد خبر 12541
- بدون نظر
- پرینت