دغدغه نان به قیمت جان/ لزوم چاره اندیشی برای حل مشکل کولبری

از مشکلات اصلی شهرهای مرزی غرب و شمال غرب، بیکاری و عدم اشتغال زایی و به دنبال آن مشکلات اجتماعی و اقتصادی از جمله روی اوردن به کولبری و باربری از روی ناچاری است که تبعات و پیامدهای منفی و تاسف بار اجتماعی، خانوادگی، جسمی و.. بدنبال دارد. تردیدی نیست که کولبری یکی از نشانه های توسعه نامتوازن و شکاف های منطقه ای در جامعه است، لذا حل آن نیازمند تدوین راهبردها و برنامه های جامع با رویکردی توسعه گرا می باشد.
🔺 در سال های اخیر و بدنبال تشدید مشکلات اقتصادی و رکود درآمدی برای اقشار ضعیف جامعه، به خیل بیکاران جامعه پیوسته اند بیکاری باعث افزایش میزان طلاق، خودکشی، کولبری، باربری و قاچاق می شود، متاسفانه بدلیل بیکاری و دغدغه نان عده ای به کولبری و باربری روی آورده اند که ، برای برخی به قیمت جان تمام میشود.
🔹 بنابه اعلام رسانه ها و شبکه های اجتماعی، در روزهای اخیر شاهد جان باختن یا کشته شدن چند کاسب کار و کولبر در سقز و مرزهای شهرستان های اطراف بودیم که موجی از تاسف و تالم را در بین مردم بدنبال داشت، هربار حادثه ای طبیعی (مانند سرما یا سقوط به دره)، جسمی (بیماری و ایست قلبی) یا غیرطبیعی (تیراندازی و تعقیب و گریز)، سلامت و امنیت کولبران و باربران را تهدید می کند، البته در این رابطه باید به تفاوت عمیق دیدگاه بین مسئولان و دستگاه های اجرایی با مردم منطقه و کارسبکاران اشاره نمود که به نظر می رسد شناخت دقیق از معضلات منطقه ندارند که تاکنون اقدامی اساسی انجام نداده اند.
🔺 سال هاست مشکلات مرزی و کولبری بعلت ناچاری وجود داشته اما تاکنون هیچ نهاد یا ارگانی برای حل مشکلات موجود وارد عمل نشده و وعده های داده شده هم پس از مدتی به فراموشی سپرده می شود.
🔸 به نظر می رسد تغییر دیدگاه های مسئولان مرتبط، توسعه زیرساخت های (اقتصادی، اجتماعی و خدماتی)، افزایش سهم بودجه مناطق مرزی، ایجاد مناطق تولیدی و ویژه اقتصادی، گسترش تجارت رسمی و فعال سازی بازارچه های مرزی و کولبری، توسعه صنعت گردشگری، توسعه خدمات و بازرگانی، ایجاد فرصت های مولد شغلی و… باید بر دیدگاه های سلبی اولویت یابد تا شاهد توسعه و پیشرفت بجای حوادث دلخراش باشیم.
ـ فردین مصطفایی، روزنامه نگار
#سقزرووداو
🆔 @saqqezrudaw