اتاق بازرگانی هر فصل محیط کسب و کار را بر مبنای ۲۷ شاخص کلی بررسی میکند، یعنی از فعالان اقتصادی کل کشور در مورد این شاخصها سوال میکند و براساس پاسخ آنها وضعیت محیط کسب و کار را بازنمایی و تحلیل می نماید.
فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب ۳ مؤلفه: غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات؛ دشواری تأمین مالی از بانکها؛ بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب و کار را نامناسب ترین مؤلفههای محیط کسب و کار کشور نسبت به سایر مؤلفهها ارزیابی نمودهاند.
در این بازه فعالان اقتصادی به محیط کسب و کار از نمره ۱۰ یعنی بدترین نمره، ۶٫۰۵ را دادند. در این میان از منظر وضعیت مولفههای محیط کسب و کار استانهای قزوین، آذربایجان غربی و خراسان جنوبی به ترتیب وضعیت مناسبتری نسبت به سایر استانها دارند. در مقابل استان های سیستان و بلوچستان، کوردستان و بوشهر بدترین وضعیت را در این مقطع تجربه کردند.
براساس این گزارش، نمره شاخصهای کسب و کار در کوردستان ۶٫۴۴ است و برهمین اساس در جرگه استانهایی قرار میگیرد که وضعیت بسیار نامطلوبی را نسبت به سایر استانها تجربه کرده و وضعیت آن نسبت به فصل گذشته ۳٫۰۱ درصد بدتر شده است.
مقامات دولتی در استان کوردستان تاکنون نسبت به این گزارش واکنشی نداشته اند اما در چند سال گذشته و در مواجه به گزارشات مشابه، همواره به سیاست انکار و توجیه مساله بجای پذیرش واقعیت و برنامه ریزی و سیاستگذاری برای حل آن روی آورده اند.
- سقز رووداو
- کد خبر 17119
- بدون نظر
- پرینت